Vooraleer we een blik werpen op ons assortiment, willen we eerst even aantonen dat alles begint bij een duurzame veestapel. Onze producten worden gemaakt van melk afkomstig van gezonde koeien die elke dag, 365 dagen per jaar, door ons met liefde verzorgd worden. Onze koeien krijgen elke dag vers voer met een bovengemiddeld aandeel gras. Het vele gras zorgt ervoor dat het maag-darm stelsel goed in werking blijft zodat de koeien gezond blijven, daardoor langer melk geven en zo zorgen voor een duurzame productie.

 

 

Een tweede reden waarom de koeien veel gras krijgen, is uiteraard voor de kwaliteit van de zuivelproducten. Dit zorgt bijvoorbeeld voor een positief effect op de smaak van de boter. De boter en karnemelk van 't Schottenhof is daardoor uniek in smaak en de specialiteit van ons bedrijf. Via een sterk gecontroleerd natuurlijk rijpingsproces (dus zonder toevoeging van bacteriën) wordt de room aangezuurd en kunnen we op een ambachtelijke wijze boter maken. Dat de boter van 't Schottenhof zo uniek is qua smaak, kleur, textuur, ... hoeven wij eigenlijk niet meer te vertellen. Wij hebben heel wat restaurants in ons klantenbestand die gebruik maken van onze zuivelproducten maar één ding hebben ze gemeen:
ze gebruiken allemaal de boter en karnemelk van 't Schottenhof.

 

Ons assortiment:

- Hoeveboter met of zonder zout in 250 gr en 500 gr (restaurants hebben ook de mogelijkheid om de boter in rollen aan te kopen voor een mooie presentatie op de tafels)

- Karnemelk - Volle melk - Room (gepasteuriseerd)

- Magere yoghurt natuur of met fruit (aardbei, ananas, appel-kiwi, vanille en 4-vruchten)

- Magere yoghurt op Griekse wijze natuur of met fruit (aardbei en vanille)

- Magere platte kaas natuur of met fruit (aardbei, ananas en 4-vruchten)

- Chocomousse - Pudding - Hoeve-ijs - Frisco's

- Choco - Honing - Confituur - Jonge kaas

- Eieren - Aardappelen - Ajuin - Appelsap - Propolis in honing

- Zuivelmanden (vanaf 15,00 EUR)