Om onze boerderij en zuivelproducten beter te leren kennen, geven we jullie graag elke week een tip of een weetje mee op onze Facebookpagina 'Zuivelproducten 't Schottenhof'. Deze worden hieronder telkens aangevuld. Af en toe zal er ook een leuke prijs te winnen zijn dus hou zeker onze Facebookpagina in de gaten om kans te maken! We starten vanaf woensdag 1 juli 2020!

01/07/2020: Wist je dat... Wij nog één van de weinige zuivelproducenten zijn die boter maakt op de meest ambachtelijke wijze? Dit wil zeggen dat we de room op natuurlijke wijze laten zuren (rijpen), dus zonder toevoeging van zuursel of bacteriecultuur. Door dit natuurlijk proces toe te passen, heeft onze boter een unieke smaak!

08/07/2020: Wist je dat... We onze website geüpdatet hebben met een gloednieuw bestelformulier? Zo is het nu heel gemakkelijk om producten op voorhand te bestellen zodat wij ze kunnen klaarzetten voor jou. Ook geschenkmandjes kunnen besteld worden via dit formulier. Hierbij kan je zelf kiezen wat je in het mandje wenst, of je geeft het gewenste bedrag door en wij doen de rest! Op het einde van de bestelling krijg je een overzicht van de bestelde producten en het te betalen bedrag. Gemakkelijk toch? Probeer het gerust eens uit! 😉

15/07/2020: Tip! Onze gepasteuriseerde room kan je perfect gebruiken om sauzen, ijs, quiche,... te maken, toevoegen aan soep, opkloppen tot slagroom (met wat bloemsuiker),,... Heb je nog wat over? De rest vries je gewoon in. Na het ontdooien kan je de room nog voor alles gebruiken BEHALVE opkloppen tot slagroom. Uiteraard is de room vanaf heden steeds te verkrijgen in onze nieuwe zuivelautomaat! 😋

22/07/2020: Wist je dat... Een melkkoe gemiddeld maar een half uur tot één uur slaapt per dag? De rest van de tijd is zij aan het eten, herkauwen, drinken, melk geven, socializen met andere koeien,... Wat een koeienleven! 😉

29/07/2020: Wist je dat... Er soms veel (nieuw) leven op een boerderij is? Zo hebben we van zaterdagnacht tot maandagvoormiddag 5 (!) kleine kalfjes mogen verwelkomen.

05/08/2020: Tip! Er wordt de komende dagen een hittegolf voorspeld en wat is de ideale dorstlesser? Juist! Een glaasje frisse melk of karnemelk. Ben je niet gek van karnemelk? Proef dan zeker eens onze karnedrink die we nu voor deze warme dagen gemaakt hebben! Tijdelijk te verkrijgen in onze zuivelautomaat!

12/08/2020: Wist je dat... De ideale weersomstandigheden voor een koe tussen de -5° en 18° is? We moeten je dus niet vertellen dat het nu een lastige periode is voor onze dames met deze exotische temperaturen (en voor de landbouwer ook 😄)!

19/08/2020: Tip! Betaal nu ook contactloos aan de zuivelautomaat! Hoe werkt het? 1) Tik het nummer in van het gewenste product; 2) Hou je kaart voor het betaalsysteem; 3) De automaat doet de rest. Gemakkelijk, toch?